Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

ibuprofeeni

Käyttötarkoitus

Tulehduksen, kivun ja kuumeen hoito. Lääkettä käytetään nivelreuman, muiden reumaattisten niveltulehdusten, nivelrikon, kihdin ja muiden sidekudossairauksien hoidossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit otetaan runsaan nesteen, esim. vesilasillisen, kera. Niitä ei saa murskata, pureskella eikä puolittaa. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin. Se estää prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Ibuprofeeni vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä mielialan laskua, uneliaisuutta, pyörrytystä, päänsärkyä, korvien soimista, turvotuksia, mahavaivoja tai iho-oireita.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Muita tulehduskipulääkkeitä ei pidä käyttää samanaikaisesti. Yhteiskäyttö ei lisää lääkkeiden tehoa, mutta niiden haitat yleensä lisääntyvät. Vilustumislääkkeinä myytävät itsehoitovalmisteet sisältävät usein tulehduskipulääkkeitä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Voidaan käyttää imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, kapselimallinen, uurrettu tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot