Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

ibuprofeeni, askorbiinihappo (C-vitamiini)

Käyttötarkoitus

Flunssan eli nuhakuumeen ja influenssan oireiden, kuten kuumeen, lihas- ja nivelkipujen ja päänsäryn, lievittäminen. Pitkäaikaiseen käyttöön ainoastaan lääkärin määräyksestä.

Annostus

Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten tavanomainen annos on yksi tabletti 1-3 kertaa vuorokaudessa. 4-12-vuotiaiden lasten enimmäisannos on puolikas tabletti iästä ja painosta riippuen enintään 3 tai 4 kertaa vuorokaudessa. Läääke ei sovi alle 20 kg painavien lasten hoitoon. Lääkepakkauksessa on yksityiskohtaiset annostusohjeet. Samanaikaisesti ei saa käyttää muita tulehduskipulääkkeitä, sillä teho ei parane, mutta lääkkeiden haitat lisääntyvät. Vilustumislääkkeinä myytävät itsehoitovalmisteet sisältävät usein tulehduskipulääkkeitä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni on tulehduskipulääke, joka estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista. Se myös alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista. C-vitamiini osallistuu elimistön entsyymireaktioihin ja toimii antioksidanttina.

Haittavaikutukset

Lääke voi joskus aiheuttaa pyörrytystä, päänsärkyä, korvien soimista, mielialan laskua, uneliaisuutta, verenvuotoja, sydämen vajaatoiminnan pahenemista, turvotuksia, vatsavaivoja sekä iho-oireita, kuten kutinaa.
Etenkin suurilla annoksilla ibuprofeeni saattaa aiheuttaa haavaumia mahalaukun limakalvolle. Mahahaava-alttiit henkilöt eivät saa käyttää lääkettä. Mahahaavan riski on suurempi iäkkäillä ja jos käyttää samanaikaisesti kortisonilääkkeitä.

Ibuprofeeni voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Astmaatikoilla se saattaa pahentaa astman oireita.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden viimeisellä kolmanneksella. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ensimmäisellä ja toisella kolmanneksella. Lääkettä voi tarvittaessa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Keltainen tai hieman rusehtavan keltainen, kapselimallinen, jakouurteellinen, kalvopäällysteinen tabletti.

Tabletti voidaan puolittaa.

Hinta ja pakkaustiedot