Markkinoija

IPSEN

Vaikuttava aine

kabotsantinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään munuaissyövän ja maksasyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera. Niitä ei saa murskata. Syömättä on oltava vähintään 2 tuntia ennen lääkkeen ottamista ja 1 tunti sen jälkeen. Greippimehun käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Kabotsantinibi kuuluu proteiinikinaasin estäjiin. Se estää solujen kasvuun ja niitä ylläpitävien verisuonten kehittymiseen liittyvien proteiinien toimintaa, jolloin kasvaimen kasvunopeus voi hidastua ja sen verensaanti voi vaikeutua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kilpirauhasen vajaatoiminta, anemia, ruokahalun heikentyminen, makuhäiriö, päänsärky, huimaus, verenpaineen kohoaminen, hengitystieoireet, mahavaivat, suutulehdus, iho-oireet, raaja- ja nivelkipu, lihaskouristukset, uupumus, limakalvojen tulehdus, voimattomuus, turvotus ja painon lasku. Joskus voi esiintyä myös märkäpesäkkeitä, kuivumista, tuntohäiriöitä, korvien soimista, verisuonitukoksia, keuhkoveritulppia, peräpukamia, hiustenlähtöä tai erilaisten laboratorioarvojen muutoksia.

Voi heikentää ajokykyä. Mahdolliset haittavaikutukset, esim. väsymys tai heikkous, on huomioitava autolla ajoa harkittaessa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan neljän kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä. Naisten ja miespotilaiden naiskumppanien on vältettävä raskaaksi tulemista hoidon aikana. Naisten sekä miesten ja heidän kumppaniensa on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään neljän kuukauden ajan sen päättymisestä. Hormonaalisen ehkäisyn lisäksi on käytettävä esimerkiksi estemenetelmää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

CABOMETYX 20 mg kalvopäällysteiset tabletit
Tabletit ovat keltaisia, pyöreitä, ilman jakouurretta ja niiden toisella puolella on teksti ”XL” ja toisella ”20”.

CABOMETYX 40 mg kalvopäällysteiset tabletit
Tabletit ovat keltaisia, kolmionmuotoisia, ilman jakouurretta ja niiden toisella puolella on teksti ”XL” ja toisella ”40”.

CABOMETYX 60 mg kalvopäällysteiset tabletit
Tabletit ovat keltaisia, soikeita, ilman jakouurretta ja niiden toisella puolella on teksti ”XL” ja toisella ”60”.

Hinta ja pakkaustiedot