Markkinoija

BAYER CONSUMER HEALTH

Vaikuttava aine

klotrimatsoli

Käyttötarkoitus

Emättimen ja ulkosynnyttimien sienitulehdusten paikallishoito. Jos sukupuolikumppanilla on hiivatulehduksen oireita, ne tulisi hoitaa samaan aikaan tulehduksen uusiutumisen ehkäisemiseksi. Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten sekä vaihdevuodet ohittaneiden naisten ei tule käyttää tätä lääkevalmistetta ilman lääkärin määräystä muiden syiden poissulkemiseksi.

Annostus

Yksi emätinpuikko syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla.
Voidetta käytetään 2-3 kertaa vuorokaudessa, kunnes potilas on ollut oireeton 3 vuorokautta, eli yleensä 1-2 viikon ajan.
 Jos oireet eivät häviä 7 päivän kuluessa, taustalla saattaa olla sairaus, joka vaatii lääkärin hoitoa.

Lääkkeen ottaminen

Emätinpuikko työnnetään pakkauksessa olevan asettimen avulla mahdollisimman syvälle emättimeen. Raskauden aikana emätinpuikot työnnetään sormella emättimeen ilman asetinta, ettei kohdunkaula vahingoittuisi.
Voidetta levitetään ohuelti alueelle ulkoiset sukupuolielimet - peräaukko.
Käyttöä ei suositella kuukautisten aikana. Hoito tulee lopettaa ennen kuukautisten alkua.
Yhdyntää tulee välttää valmisteen käytön aikana, sillä tulehdus saattaa tarttua sukupuolikumppaniin ja lateksista valmistettujen ehkäisyvalmisteiden, kuten kondomien ja pessaarien, teho saattaa heiketä.

Vaikutustapa

Klotrimatsoli on antimykootti eli se tappaa monia erilaisia sieniä ja estää niiden kasvua.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä paikallisreaktioita hoidettavalla alueella (mm. kutina, ihottuma, turvotus, punoitus) tai alavatsakipua. Oireet voivat muistuttaa hoidettavan sairauden oireita, joten tulehdusoireiden erottaminen lääkkeen aiheuttamista haittavaikutuksista voi joskus olla vaikeaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Lääkettä voidaan käyttää raskauden kahdella viimeisellä kolmanneksella ilman asetinta.  Lääkettä ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Canesten 500 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä: Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Canesten 10 mg/g emulsiovoide: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Canesten Soft Kombi
Canesten 500 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä ja Canesten 10 mg/g emulsiovoide: Keltainen pehmeä emätinpuikko ja valkoinen emulsiovoide (öljy/vesi).

Hinta ja pakkaustiedot