Markkinoija

BAYER CONSUMER HEALTH

Vaikuttava aine

klotrimatsoli

Käyttötarkoitus

Ihon ja sukuelinten ulkoisten limakalvojen sieni-infektioiden hoito.

Annostus

Emulsiovoidetta levitetään tulehtuneelle alueelle ohuelti 2-3 kertaa/vrk. Noin 0,5 cm emulsiovoidetta riittää kämmenen kokoiselle alueelle. Parantumisen varmistamiseksi hoitoa jatkettava käyttöaiheesta riippuen määriteltyjen ohjeiden mukaan, vaikka oireet häviäisivätkin. Hoidon kesto ihon sienitulehduksessa 3–4 viikkoa, erytrasman tai savipuolen hoidossa 2–4 viikkoa ja ulkoisten sukuelinten hiivasienitulehduksessa 1–2 viikkoa. Jos oireet eivät lievity suositellun hoidon keston aikana, on otettava yhteys lääkäriin. 

Lääkkeen ottaminen

Emulsiovoidetta levitetään ohuelti ja hierotaan kevyesti ihoon. Jalkasilsan hoidossa erityisesti varpaiden välit on aina pesun jälkeen kuivattava huolellisesti ennen käyttöä. Genitaalialueella käytettynä emulsiovoide voi hoidon aikana heikentää lateksista valmistettujen kondomien ja pessaarien ehkäisytehoa ja -varmuutta.

Vaikutustapa

Klotrimatsoli tappaa monia erilaisia sieniä ja estää niiden kasvua.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia harvoin. Joskus voi esiintyä lieviä paikallisia ihon ärsytysoireita, ohimenevää kirvelyä tai allergisia reaktioita.

Raskaus ja imetys

Kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. Voidaan käyttää imetyksen aikana. Jos lääkettä käytetään nännien alueelle, rinnat pitää pestä ennen imetystä.

Säilytys

Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen emulsiovoide (öljy/vesi).

Hinta ja pakkaustiedot