Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

ramipriili, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu korkean verenpaineen hoitoon. Kahden lääkeaineen yhdistelmävalmistetta käytetään tilanteessa, jossa hoito pelkästään yhtä lääkeainetta käyttäen ei alenna riittävästi painetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään murskaamatta ja pureskelematta vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Lääkeannos otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aamuisin.

Vaikutustapa

Ramipriili kuuluu ACE-estäjiin, jotka estävät angiotensiini I -nimistä elimistössä syntyvää ainetta muuttumasta angiotensiini II:ksi. Tällöin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi poistaa nestettä elimistöstä ja tehostaa ramipriilin verenpainetta alentavaa vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, kuivaa yskää, keuhkoputkentulehduksia, voimattomuutta, väsymystä, kihdin pahenemista tai laboratorioarvojen muutoksia. Mahdolliset haittavaikutukset saattavat  heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alussa. Autolla ajoa ei suositella useaan tuntiin ensimmäisen annoksen tai mahdollisten annosnostojen jälkeen.

Yhteiskäyttö alkoholin kanssa voi tehostaa verenpainetta alentavaa vaikutusta ja aiheuttaa huimausta.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, soikea tabletti, jonka koko on 8 x 4,4 mm ja jossa on jakouurre sekä molemmilla puolilla merkintä HNV ja yhtiön logo. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot