Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

alprostadiili

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvien erektiohäiriöiden hoito. Lääkettä on saatavana kahtena eri vahvuutena.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoidon alkuvaiheessa voi sopivinta annosta joutua etsimään yhteistyössä lääkärin kanssa. Lääkettä ei pitäisi käyttää useammin kuin kerran vuorokaudessa ja kolmesti viikossa.

Lääkkeen ottaminen

Ensimmäisen lääkeannoksen antaa lääkäri. Lääkettä pistetään siittimen paisuvaiskudokseen. Lääkäri opettaa lääkkeen ottamistekniikan, jolloin annoksen voi pistää itse.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa siittimen paisuvaiskudokseen siten, että erektio onnistuu paremmin. Tavoitteena on saada aikaan yhdyntään riittävä erektio, joka ei saisi kestää kauempaa kuin tunnin. Valmiste ei suojaa sukupuolitaudeilta, joten satunnaisissa parisuhteissa on syytä käyttää kondomia.

Haittavaikutukset

Siittimessä saattaa lääkkeellä aikaansaadun erektion yhteydessä tuntua kipua, poltetta tai pingotuksen tunnetta. Siitin voi joskus pysyä jäykistyneenä kiusallisen kauan. Nämä haitat liittyvät lääkkeen vaikutustapaan, eikä oireista ole välttämättä haittaa, mutta yli neljä tuntia jatkuvasta erektiosta on syytä ilmoittaa lääkärille. Siittimeen voi tulla myös mustelmia, etenkin jos pistäminen ei onnistu aivan ohjeiden mukaan. Joillekin käyttäjille voi tulla lääkkeestä tai pelkästä pistämisestä huimausta, sydämen rytmin muutoksia, päänsärkyä, virtsaamistarpeen lisääntymistä tai flunssan kaltaisia oireita. Muutkin haittavaikutukset ovat mahdollisia, ja niistä on syytä ilmoittaa lääkärille, etenkin jos ne ovat voimakkaita tai muuten kiusallisia.

Raskaus ja imetys

Lääke on tarkoitettu vain miesten käyttöön.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysohjeita. Käyttövalmis liuos säilyy 24 tuntia.

Ulkonäkö

Lasinen kaksikammioampulli, joka sisältää valkoista kylmäkuivattua jauhetta ja käyttövalmiiksi saattamiseen tarvittavan liuottimen.

Hinta ja pakkaustiedot