Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

selekoksibi

Käyttötarkoitus

Aikuisten nivelrikon, nivelreuman ja selkärankareuman oireiden lievittäminen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Kapselin sisältö voidaan tarvittaessa sekoittaa omenasoseeseen, riisivelliin, jogurttiin tai murskattuun banaaniin, jolloin kapselin koko sisältö on tyhjennettävä huolellisesti täyteen teelusikalliseen viileää tai huoneenlämpöistä omenasosetta, riisivelliä, jogurttia tai murskattua banaania ja seos on nieltävä heti veden (240 ml) kanssa. Seos, jossa kapselin sisältö on sekoitettu omenasoseeseen, riisivelliin tai jogurttiin, säilyy enintään 6 tuntia jääkaapissa (2-8 °C). Seosta, jossa kapselin sisältö on sekoitettu murskattuun banaaniin, ei saa säilyttää jääkaapissa, vaan se on nieltävä heti.

Vaikutustapa

Lääke kuuluu koksibi-tulehduskipulääkkeiden ryhmään. Se vähentää kipua ja tulehdusta välittävien aineiden muodostumista elimistössä ja siten lievittää kipua, kuumetta ja paikallisia tulehdusoireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on kohonnut verenpaine. Joskus voi esiintyä myös hengitysteiden tulehduksia, virtsatietulehduksia, yliherkkyyttä, unettomuutta, huimausta, liiallista lihasjänteyttä, päänsärkyä, sydänoireita, nielutulehduksia, nuhaa, yskää tai hengenahdistusta, mahavaivoja, ihottumaa, kutinaa, nivelkipuja, vilustumista muistuttavia oireita, loukkaantumisia tai turvotusta. Jos hoidon aikana ilmenee pyörrytystä, huimausta tai uneliaisuutta, autolla ajoa on vältettävä.

Jos ilmenee iho-tai limakalvoreaktioita, on otettava yhteys lääkäriin ja lopetettava lääkkeen käyttö välittömästi.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

100 mg kapseli: Läpikuultamaton, valkoinen kapseli, jossa on kaksi sinistä raitaa ja merkinnät 7767 ja 100.

200 mg kapseli: Läpikuultamaton, valkoinen kapseli, jossa on kaksi kullanväristä raitaa ja merkinnät 7767 ja 200.

Hinta ja pakkaustiedot