Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

eliglustaatti

Käyttötarkoitus

Gaucher’n taudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina ruokailusta riippumatta, mieluiten veden kanssa. Kapseleita ei saa murskata, liuottaa eikä avata. Greipin ja greippimehun käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Gaucher’n taudissa keho ei pilko tehokkaasti glukosyylikeramidi-nimistä ainetta, jolloin glukosyylikeramidi kertyy pernaan, maksaan ja luihin estäen näiden toimintaa. Eliglustaatti vähentää glukosyylikeramidin tuotantoa ja estää siten sen kertymistä, jolloin sairaiden elimien toiminta paranee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä sydämentykytystä, makuhäiriöitä, kurkun ärsytystä, mahavaivoja, suun tai ihon kuivumista, nivelkipua tai väsymystä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Kapseli, jossa on sinivihreän värinen läpinäkymätön kansiosa sekä valkoinen läpinäkymätön runko-osa. Kapselin runko-osaan on painettu mustalla värillä merkintä ”GZ02”. Kapselin koko on ”koko 2” (mitat 18,0 x 6,4 mm).

Hinta ja pakkaustiedot