Markkinoija

GREX MEDICAL

Vaikuttava aine

klooriheksidiini, isopropyylialkoholi

Käyttötarkoitus

Ihon desinfiointi infektioiden estämiseksi ennen ihoa läpäiseviä toimenpiteitä, kuten injektioita, katetrointia ja pieniä tai suuria leikkauksia.

Annostus

Lääkäri tai sairaanhoitaja valitsee levittimen koon toimenpiteen ja käsiteltävän alueen laajuuden mukaan. Lääkäri tai hoitaja hieroo levittimen sienellä ihoa kevyesti toimenpidettä varten valmisteltavalta alueelta. Toimenpiteestä riippuen tähän tarvitaan yksi tai useampi levitin.

Lääkkeen ottaminen

Valmistetta käytetään vain ulkoisesti iholle. Levitin on kertakäyttöinen.

Vaikutustapa

Isopropyylialkoholi on antiseptinen aine joka tappaa nopeasti useita erilaisia bakteereja. Lääkeaine pysyy iholla vaikuttaen 48 tunnin ajan. Klooriheksidiini on myös antiseptinen aine joka tappaa nopeasti useita bakteereja sekä estää joidenkin virusten ja sienten kasvua. 

Yhdessä nämä lääkeaineet desinfioivat ihoa paremmin kuin yksistään käytettynä.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Lääkäriin on otettava yhteyttä mikäli esiintyy yliherkkyyteen viittaavia oireita kuten kasvojen, huulten, kielen tai kurkun turpoaminen, punainen ja kutiava ihottuma, vinkuva hengitys tai hengitysvaikeudet, heikotus ja pyörrytys, metallinen maku suussa, pyörtyminen.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C). Säilytä alkuperäispakkauksessaan. Tulenarka, ei saa käyttää tai varastoida avotulen lähellä. Ei saa hävittää polttamalla.

Ulkonäkö

Oranssin värinen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot