Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

siprofloksasiini

Käyttötarkoitus

Bakteerien aiheuttamien erilaisten tulehdusten hoito. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Tabletteja ei saa pureskella. Kalsiumia sisältäviä elintarvikkeita (mm. maito, jogurtti, kalsiumpitoiset mehut) ei tulisi ottaa yhtä aikaa lääkkeen kanssa, vaan joko 1-2 tuntia sitä ennen tai vähintään 4 tuntia sen jälkeen. Sama koskee kalsiumia, magnesiumia ja rautaa sisältäviä vitamiini- ja hivenainevalmisteita sekä lääkkeitä (esim. monet närästyslääkkeet).

Vaikutustapa

Siprofloksasiini on antibiootti, joka kuuluu fluorokinoloneihin. Se vaikuttaa tuhoamalla tulehduksia aiheuttavia bakteereja.  Lääke vaikuttaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria määriä riittävän pitkään. Tämän vuoksi kuuri kannattaa ottaa loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkkaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä pahoinvointia tai ripulia. Jos ilmenee jänteiden (erityisesti akillesjänteen) kipua tai arkuutta tai neuropatian oireita (mm. kipua, polttelua, pistelyä, tunnottomuutta tai lihasheikkoutta), tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Saattaa heikentää ajokykyä reaktionopeuteen vaikuttamalla.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

250 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä. Tabletissa molemminpuolinen jakoura ja toisella puolella koodien F ja 23 välissä jakoura. Tabletit voidaan jakaa yhtä suuriin annoksiin.
500 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, kapselinmuotoinen. Jakoura tabletin toisella puolella ja toisella puolella koodi F22. Tabletit voidaan jakaa yhtä suuriin annoksiin.
750 mg tabl: Valkoinen tai lähes valkoinen, kapselinmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”C” ja toisella puolella merkintä ”93”. Tabletin koko on 22,3 mm x 8,2 mm.

Hinta ja pakkaustiedot