Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

siklosporiini

Käyttötarkoitus

Elinsiirtojen jälkeen siirrettyyn elimeen kohdistuvan hylkimisreaktion estäminen. Voidaan käyttää myös joidenkin autoimmuunisairauksien (esim. eräät silmäsairaudet, ihotaudit, munuaissairaudet ja nivelreuma) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa aterioinnista riippumatta. Kapselit niellään kokonaisina. Kapselin saa irrottaa pakkauksesta vasta kun se aiotaan ottaa.

Vaikutustapa

Siklosporiini hillitsee elimistön immuuni- eli puolustusjärjestelmän toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vapina, päänsärky, verenpaineen kohoaminen, ihokarvojen lisääntyminen ja munuaisten toimintahäiriöt. Joskus voi ilmetä myös verensokerin kohoamista, ruokahaluttomuutta, kouristuksia, tuntoaistimushäiriötä, kasvojen ja kaulan punoitusta, mahavaivoja, aknea, lihaskipua ja -kouristuksia, kuumetta tai väsymystä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Ei saa jäätyä. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

10 mg:n kapseli: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, läpikuultamaton pehmeä liivatekapseli (soikea, koko 2, noin 9,0 x 5,5 mm), joka sisältää väritöntä tai hieman kellertävää öljymäistä liuosta.
25 mg:n kapseli: Keltainen, läpikuultamaton pehmeä liivatekapseli (soikea, koko 5, noin 12,2 x 7,6 mm), joka sisältää väritöntä tai hieman kellertävää öljymäistä liuosta ja joka on merkitty IVAX:in tiimalasi-logolla sekä tunnuksella ”25 mg”.
100 mg:n kapseli: Ruskea, läpikuultamaton pehmeä liivatekapseli (pitkulainen, koko 20, noin 24,7 x 9,9 mm), joka sisältää väritöntä tai hieman kellertävää öljymäistä liuosta ja joka on merkitty IVAX:in tiimalasi-logolla sekä tunnuksella ”100 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot