Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

sitalopraami

Käyttötarkoitus

Eri syistä aiheutuneen masennuksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista. Lääkehoito kestää tavallisesti useita kuukausia. Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa jatkaa hoitoa pienellä lääkeannoksella pitkäänkin estääkseen masennuksen uusiutumista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera aterioinnista riippumatta.

Vaikutustapa

Sitalopraami on masennuslääke, joka kuuluu selektiivisiin serotoniinin takaisinoton estäjiin. Lääke säätelee lähinnä serotoniinin, erään keskushermoston toimintaa ohjaavan aineen, vaikutuksia siten, että vaikeasti masentuneen mieliala kohoaa. Vaikutus ilmaantuu tavallisesti 2 - 4 viikon kuluttua hoidon aloituksesta.

Haittavaikutukset

Haittavaikutuksia ilmaantuu yleisimmin hoidon alkaessa, ja ne lieventyvät usein myöhemmin hoidon jatkuessa. Tavallisimpia ovat mm. uneliaisuus, suun kuivuminen, runsas hikoilu, unettomuus, kiihtyneisyys, hermostuneisuus, päänsärky, vapina ja huimaus. Näön tarkkuuden heikkenemistä tai sydämen nopealyöntisyyttä voi ilmetä, joskus myös pahoinvointia, ummetusta tai ripulia.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei suositella käytettäväksi raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä, ellei lääkäri katso tätä äidin hoidon kannalta välttämättömäksi.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysohjeita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä, alle 25 °C.

Ulkonäkö

10 mg: pyöreä, valkoinen tabletti, halkaisija 6 mm.
20 mg: pyöreä, valkoinen jakouurteellinen tabletti, halkaisija 8 mm.
40 mg: pyöreä, valkoinen jakouurteellinen tabletti, halkaisija 10 mm.

Hinta ja pakkaustiedot