Markkinoija

GALDERMA

Vaikuttava aine

klobetasoli

Käyttötarkoitus

Shampoota käytetään päänahan psoriaasin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavanomainen päivittäinen annos yhtä käsittelykertaa kohden on suunnilleen puolikasta ruokalusikallista vastaava määrä (noin 7,5 millilitraa), joka riittää koko päänahan käsittelyyn.

Lääkkeen ottaminen

Kädet pestään ennen shampoon levittämistä ja huolella myös levittämisen jälkeen. Shampoota levitetään kuivaan päänahkaan kerran päivässä huolehtien siitä, että shampoo peittää hoidettavat päänahan alueet hyvin. Shampoon annetaan vaikuttaa 15 minuuttia, eikä päälakea peitetä sinä aikana. Kyseisen ajan kuluttua lisätään vettä ja huuhdellaan shampoo pois. Tarvittaessa voi tähän käyttää myös tavallista shampoota. Hiukset kuivataan tavalliseen tapaan.

Vaikutustapa

Klobetasoli on voimakasvaikutteiden kortikosteroidi eli kortisonijohdos. Se rauhoittaa paikallisesti käytettynä ihosolujen kiihtynyttä jakautumista, jota liittyy psoriaasiin.

Haittavaikutukset

Joskus tuntuu käsitellyllä iholla epämiellyttävää tunnetta. Akne eli finnitauti on myös mahdollinen haittavaikutus. Silmiin joutuessaan lääke lisää glaukooman eli silmänpainetaudin vaaraa. Silmiin joutunut shampoo pitää huuhdella heti runsaalla vedellä pois.

Raskaus ja imetys

Käytöstä raskauden ja imetyksen aikana tulee neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

Viskoosi, läpikuultava, väritön tai haalean keltainen nestemäinen shampoo, jossa on alkoholimainen tuoksu.

Hinta ja pakkaustiedot