Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

tolfenaamihappo

Käyttötarkoitus

Erilaisten särky- ja kiputilojen hoito. Tällaisia ovat nivelreumaan tai nivelrikkoon liittyvät kivut, muut lihas- tai luustoperäiset kivut, pinnalliseen verisuonitukokseen liittyvät kivut ja hammassärky. Lääke soveltuu myös kuukautiskipujen sekä migreenin ja muunkinlaisen päänsäryn hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos niellään vesilasillisen kanssa.

Vaikutustapa

Tolfenaamihappo kuuluu tulehduskipulääkkeisiin ja vaikuttaa kipua ja kudosturvotusta aiheuttaviin aineisiin ja vähentää niiden vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa erilaisia vatsaoireita, kuten pahoinvointia, oksentelua, ripulia, ummetusta tai suun limakalvon ärtymistä. Kaikki tulehduskipulääkkeet voivat pitkäaikaiskäytössä vaurioittaa mahan limakalvoa, jolloin voi syntyä verenvuotoa. Tämä näkyy ulosteen värin tummenemisena. Virtsa voi värjäytyä sitruunankeltaiseksi, mikä on vaaratonta. Jos lääkkeen ottamisen jälkeen ilmenee kirvelyä virtsatessa, tulee juoda runsaammin nesteitä ja neuvotella lääkärin kanssa annoksen pienentämisestä. Ihottumaa on joskus havaittu lääkityksen yhteydessä. Muut haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Käyttö imetyksen yhteydessä lääkärin harkinnan mukaan.

Säilytys

Ei erityisohjeita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä alle 25°C.

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea, kupera, jakouurteinen tabletti, koodi: FM7 ja GEA toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot