Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

makrogoli, natriumsulfaatti, kaliumkloridi, natriumvetykarbonaatti, natriumkloridi

Käyttötarkoitus

Colonsteriliä käytetään suoliston tyhjentämiseen ennen paksunsuolen röntgentutkimuksia, tähystyksiä tai leikkauksia.

Annostus

Pakkauksessa on tarkat annostusohjeet. Colonsteriliä juodaan 1 - 1,8 litraa tunnissa, kunnes ripulina ulos tuleva neste on kirkasta. Yleensä tähän tarvitaan nelisen litraa liuosta.

Lääkkeen ottaminen

Liuos voidaan juoda jääkaappikylmänä, jolloin sen maku on miedompi. Siihen voi halutessaan lisätä tilkan mehua maun parantamiseksi. Iäkkäille ja heikkokuntoisille on syytä antaa valmiste huoneenlämpöisenä kehon lämpötilan alenemisen estämiseksi. Jokainen lasillinen on parempi juoda nopeasti kuin vähitellen. Pahoinvoinnin ilmaantuessa kannattaa kuitenkin hidastaa juomisnopeutta. Kiinteää ravintoa on vältettävä vähintään 2 tuntia ennen Colonsterilin nauttimista.
Kolmeen päivään ennen toimenpidettä ei saa syödä vihanneksia, hedelmiä, marjoja eikä tummaa leipää. Syödä voi esimerkiksi keitettyä lihaa ja kalaa, perunaa ja vaaleaa leipää. Juoda pitää runsaasti (vettä, teetä, mehuja), noin 2 litraa päivässä.
Tutkimuspäivänä saa juoda nesteitä; vettä, mehua, kahvia tai teetä, ei maitoa.

Vaikutustapa

Valmiste tyhjentää suoliston siellä olevasta ruokasulasta ja ulosteesta pidättämällä vettä suolessa ja pehmentämällä siten ulosteen. Suuria annoksia käytettäessä liuos saa aikaan vetisen ripulin noin tunnissa. Täyteen tyhjennykseen kuluu yleensä 2-5 tuntia.

Haittavaikutukset

Tavallisimpia ovat vatsakipu, vatsan turvotus, pahoinvointi, ilmavaivat, ripuli ja peräaukon ärsytys.

Raskaus ja imetys

Raskaus ja imetys eivät yleensä estä liuoksen käyttöä, mutta asiasta on hyvä sopia lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen jauhe, jossa makuainerakeita.

Hinta ja pakkaustiedot