Markkinoija

TILLOTTS PHARMA

Vaikuttava aine

piparminttuöljy

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ruoansulatuskanavan lievien kramppien, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon, erityisesti ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivillä.

Annostus

Aikuisille: 1-2 kapselia kolmesti vuorokaudessa. Käytetään kunnes oireet häviävät, yleensä 1-2 viikkoa. Jos oireet ovat jatkuvampia, hoitoa voidaan jatkaa korkeintaan kolme kuukautta yhtäjaksoisesti.

Lapsille:

  • 12-17 v.: 1 kapseli kolmesti vuorokaudessa
  • 8-11 v.: 1 kapseli kahdesti vuorokaudessa
  • Ei alle 8-vuotiaille.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa tai vähintään 30 minuuttia aterian jälkeen, sillä ruuan nauttiminen samaan aikaan saattaa aiheuttaa piparminttuöljyn varhaisen vapautumisen. 

Ei saa pureskella, murskata eikä rikkoa suun/ruokatorven ärsytyksen riskin takia. Kapselit on irrotettava läpipainoliuskasta varovasti, etteivät ne hajoa.

Vaikutustapa

Lääke rentouttaa suoliston sileää lihaskudosta ja siten lievittää toiminnallisia mahavaivoja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, kuume, pahoinvointi, oksentelu, epämiellyttävät tuntemukset peräaukon alueella, suun kuivuminen ja ulosteen epänormaali haju.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana eikä naisille, jotka voivat tulla raskaaksi eivätkä käytä ehkäisyä. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

Alaosa läpikuultamaton vaaleansininen / yläosa läpikuultamaton sininen; osien välissä tummansininen sulkunauha.

Kapselikoko 1 (19,4 mm x 6,8 mm).

Hinta ja pakkaustiedot