Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

amiodaroni

Käyttötarkoitus

Sydämen vaikeiden rytmihäiriöiden esto ja hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkkeen vaikutus ilmenee yleensä parin viikon kuluessa. Pitkäaikaishoidon päätyttyä lääkkeen vaikutus voi kestää vielä useita kuukausia, koska amiodaronia varastoituu elimistöön.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera. 

Vaikutustapa

Lääke kuuluu rytmihäiriölääkkeisiin. Se vähentää sydämen sähköistä ärtyvyyttä, jolloin sydämen nopeat ja epäsäännölliset lyönnit eli rytmihäiriöt vähenevät ja estyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ohimenevät muutokset näkökyvyssä, mahavaivat, makuaistin muutokset ja valoherkkyys. Joskus voi esiintyä myös muutoksia sydämen, maksan, keuhkojen tai kilpirauhasen toiminnassa, iho-oireita, vapinaa, painajaisia, unihäiriöitä tai sukupuolivietin heikentymistä.

Iho tulee suojata auringonvalolta ja käyttää tehokasta suojavoidetta.

Muiden lääkkeiden kanssa voi esiintyä yhteisvaikutuksia, joten niistä tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain poikkeustapauksissa. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

100 mg tabl.: Pyöreä, jakouurteellinen, kaksoiskupera, valkoinen tai kellertävä tabletti, merkinnät aktiopotentiaalisymboli ja luku 100, Ø 8,0 mm.
200 mg tabl.: Pyöreä, jakouurteellinen, kaksoiskupera, valkoinen tai kellertävä tabletti, merkinnät aktiopotentiaalisymboli ja luku 200, Ø 10,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot