Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

Antifoam M

Käyttötarkoitus

Ilmavaivojen ja vauvan koliikin hoito. Lääke auttaa myös mm. leikkausten jälkeisiin ilmavaivoihin, ja sitä voidaan käyttää vatsan ja suoliston tutkimuksiin valmistautumisessa.

Annostus

Ilmavaivojen hoitoon aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille suositellaan 5 tippaa 4 kertaa päivässä. 6-10-vuotiaiden annostus on 4 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa, alle 6‑vuotiaiden 1–3 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa ja vauvojen koliikin hoitoon 4 tippaa ennen jokaista ateriaa. Vatsan ja suoliston tutkimuksiin valmistautuessa lääkettä käytetään aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille 12 tippaa 4 kertaa vuorokaudessa 2–3 päivän ajan ennen tutkimusta.

Lääkkeen ottaminen

Tipat ravistellaan ennen käyttöä ja ne annostellaan tiputtimen avulla. Tipat sekoitetaan pieneen määrään nestettä. Alle 6-vuotiaille tipat suositellaan sekoittamaan pieneen määrään nestettä pulloruokinnan tai aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Dimetikoni alentaa pintajännitystä, jonka seurauksena suolistokaasujen muodostamat kuplat sulautuvat yhteen ja kaasun liikkuvuus paranee. Tällöin ilmavaivat vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääke ei aiheuta juuri lainkaan haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C). Avattu pullo säilyy 3 kk.

Ulkonäkö

Valkoinen tai kellertävä emulsio.

Hinta ja pakkaustiedot