Markkinoija

LEO PHARMA

Vaikuttava aine

kalsipotrioli, beetametasoni

Käyttötarkoitus

Voidetta ja geeliä käytetään psoriasiksen hoitoon aikuisilla. Geeliä käytetään myös hiuspohjan psoriaasin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Voidetta tai geeliä käytetään tavallisesti kerran päivässä, mieluiten iltaisin. Aloitushoito kestää yleensä neljä tai kahdeksan viikkoa. Tarvittaessa lääkäri voi määrätä uuden hoitokuurin. Voidetta tai geeliä ei saa käyttää enempää kuin 15 grammaa päivässä. Hoidon aikana ihon tai hiuspohjan hoitoa muilla kortikosteroideita sisältävillä lääkkeillä pitää välttää.


Lääkkeen ottaminen

Voidetta tai geeliä levitetään ohuelti psoriasisläiskille kerran paivässä. Niitä ei saa käyttää enempää kuin mistä lääkärin kanssa on sovittu. Vältettävä voiteen tai geelin joutumista kasvoille, suuhun, silmiin tai sukuelinten iholle. Kädet tulee pestä huolella aina lääkkeen levityksen jälkeen. Mikäli lääkettä joutuu silmiin tai suuhun, on se huuhdottava välittömästi pois runsaalla vedellä.

Vaikutustapa

Psoriaasissa ihosoluja muodostuu liian nopeasti, mikä aiheuttaa ihon hilseilyä ja paksuuntumista. Ihon tulehdusreaktio ilmenee ihon punoituksena. Kalsipotrioli on D-vitamiinin sukulaisaine, joka palauttaa ihosolujen uusiutumisen normaaliksi ja vahva kortikosteroidi beetametasoni lievittää tulehdusta. Lääkevoiteen ja -geelin vaikutus alkaa näkyä parin viikon hoidon jälkeen.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia, kun noudattaa lääkärin määräämää annostelua. Lääke voi aiheuttaa ihon kutinaa tai kuumotusta taikka ihottumaa. Pitkäaikainen tai liiallinen käyttö käyttö saattaa kohottaa veren kalsiumpitoisuutta tai heikentää lisämunuaisten hormonitoimintaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana. Jos lääkäri antaa luvan imettää, voidetta tai geeliä ei pidä levittää rinnan alueelle.

Säilytys

Voide: Säilytä alle 25 °C. Lääke säilyy putkilon avaamisen jälkeen käyttökelpoisena 12 kuukautta.
Geeli: Älä säilytä kylmässä. Pidä pullo ulkopakkauksessa suojassa valolta. Lääke säilyy putkilon avaamisen jälkeen käyttökelpoisena 6 kuukautta.

Ulkonäkö

Voide: Luonnonvalkoisesta keltaiseen. Geeli: Melkein kirkas, väritön tai harmahtavan valkoinen geeli.

Hinta ja pakkaustiedot