Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

doraviriini, lamivudiini (3TC), tenofoviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HIV-infektion hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pitää niellä kokonaisena. Sen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Jos annos unohtuu ottaa ja tämä havaitaan 12 tunnin kuluessa, se otetaan heti ja palataan normaaliin aikatauluun. Jos on kulunut yli 12 tuntia, annos jätetään väliin. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämät aineet ovat viruksen käänteiskopioijaentsyymin estäjiä, jotka estävät viruksen lisääntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat poikkeavat unet, unettomuus, painajaisunet, masennus, päänsärky, huimaus, uneliaisuus, yskä, nenäoireet, pahoinvointi, ripuli, vatsakipu, oksentelu, hiustenlähtö, ihottuma, lihasten häiriöt, väsymys ja kuume

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä käytetä raskauden aikana. HIV-infektoituneen naisen ei pidä imettää, ettei virus tarttuisi imeväiseen maidon välityksellä.

Säilytys

Säilytä alkuperäisessä purkissa. Pidä purkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle. Älä poista kuivatusainetta purkista. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilytää huoneenlämmössä (alle 25ºC).

Ulkonäkö

Keltainen, soikea 21,59 mm x 11,30 mm tabletti, jossa on toisella puolella yhtiön logo ja merkintä 776 ja toisella puolella ei ole merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot