Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

metyyliprednisoloni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään mm. reumaattisiin tulehduksiin sekä muihin, eri syistä johtuviin nivel- ja jännetuppitulehduksiin. Sillä hoidetaan myös vaikeita ihosairauksia, sidekudossairauksia, paksusuolen tulehdusta tai vaikeita astmakohtauksia. Lääkettä annetaan vain sairaaloissa, poliklinikoilla tai vastaavissa olosuhteissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen antaa lääkäri, tavallisesti ruiskeena lihakseen, niveleen tai joskus ihon alle.

Vaikutustapa

Lääke lievittää tehokkaasti tulehdusta ja turvotusta sekä poistaa kipua ja liikearkuutta. Se hillitsee myös voimakkaita yliherkkyysreaktioita.

Haittavaikutukset

Lääke on voimakastehoinen, ja sillä voi olla monenlaisia haittavaikutuksiakin. Niitä ei yleensä tule tavanomaisessa, lyhytaikaisessa käytössä. Pitkään jatkuva suurten annosten käyttö voi häiritä monin tavoin aineenvaihduntaa ja eri elinten toimintaa; tällöin lääkeen haittavaikutuksina voi esiintyä infektioherkkyyden lisääntymistä, turvotuksia, ihon ohenemista, aknea, haavojen paranemisen hitautta, lihasheikkoutta, luuston haurastumista, mielentilan muutoksia, mahahaavaa, muutoksia laboratoriotutkimuksissa sekä silmänpaineen tai verenpaineen kohoamista.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee tapaus kerrallaan lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, maitomainen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot