Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

klobetasoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paikallisesti itsepintaisen vaikeisiin ihon sairauksiin ja tulehduksiin silloin, kun miedommat valmisteet eivät ole tehonneet. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat vaikea psoriasis ja eräät muut ihosairaudet.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Valmisteita käytetään tavallisesti 1-2 kertaa vuorokaudessa, toipumisvaiheessa harvemmin. Erittäin vaikeiden ihottumien hoidossa lääkkeen tehoa voidaan lääkärin harkinnan perusteella vielä lisätä peittämällä hoidettava ihoalue muovikelmulla. Yleensä lääkettä ei käytetä kolmea viikkoa pitempää jaksoa, ellei lääkäri toisin määrää.

Lääkkeen ottaminen

Pieni määrä voidetta tai emulsiovoidetta levitetään ohuelti ja hierotaan varovasti ihottuma-alueelle. Kädet on pestävä huolellisesti voiteen levittämisen jälkeen. Annetaan imeytyä riittävän pitkään kunkin käyttökerran jälkeen ennen perusvoiteen levittämistä. Valmisteita ei saa joutua silmiin.

Vaikutustapa

Klobetasoli kuuluu erityisen vahvoihin kortikosteroideihin. Se vähentää ihon punoitusta, turvotusta ja ärsytystä. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin, voidetta lähinnä hilseilevään kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihonkohtiin. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä kutinaa, ihon paikallista kuumotusta tai ihon kipua. Pitkäaikaista käyttöä varotaan siksi, että tällöin klobetasolia voi imeytyä elimistöön, missä siitä voi olla haittaa. Toisaalta tietyt vaikeat ihosairaudet voivat vaatia pitkään jatkuvaa lääkitystä silloinkin, kun tästä saattaa aiheutua haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Voide. Vettä hylkivä valkoinen voide.
Emulsiovoide. Veden kanssa sekoittuva valkoinen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot