Markkinoija

GALDERMA

Vaikuttava aine

adapaleeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lievän ja keskivaikean aknen eli finnitaudin hoitoon kasvoissa, rintakehällä ja selässä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Geeliä levitetään aknealueille yleensä kerran päivässä ennen nukkumaan menoa. Jos iho ärtyy ohjeenmukaisen annostelun aikana, on annostelukertoja vähennettävä tai hoito keskeytettävä tilapäisesti. Lääkäri antaa tästä tarkempia ohjeita.

Lääkkeen ottaminen

Geeliä levitetään ohuena kerroksena. Käsiteltävien ihoalueiden tulee olla kuivia ja puhtaita. Ihottumaiselle tai rikkoutuneelle iholle ainetta ei saa levittää. Geelin joutumista silmiin, suuhun, sieraimiin tai limakalvoille pitää välttää. Silmiin vahingossa joutunut lääke on huuhdottava heti pois lämpimällä vedellä. Hoidon aikana tulee välttää voimakasta auringonvaloa eikä solariumiin pidä mennä. Mahdolliset ehostusaineet on valittava niin, etteivät ne sulje ihohuokosia ja siten pahenna aknea.

Vaikutustapa

Lääke hillitsee akneen liittyvien märkäpäiden syntyä paikallisesti käytettynä.

Haittavaikutukset

Tavallisimpia ovat ihon kuivuus, ihoärsytys, polttava tunne iholla, ihon punoitus. Käytön aikana on huolehdittava raskauden ehkäisystä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä käyttöä tulisi välttää. Jos geeliä kuitenkin käytetään imetyksen aikana, ei sitä saa levittää rintojen iholle, ettei vauva joudu kosketuksiin lääkkeen kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valmisteen kuvaus: Pehmeä, valkoinen vesipohjainen.

Hinta ja pakkaustiedot