Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

valsartaani

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen eli hypertension, sydämen vajaatoiminnan ja äskettäisen sydänkohtauksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. 40 mg tabletit voidaan puolittaa. Muissa tableteissa jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Vaikutustapa

Angiotensiini II on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja suurentaa siten verenpainetta. Valsartaani, joka kuuluu angiotensiini II -reseptorin salpaajiin eli sartaaneihinin, estää angiotensiini II:n toimintaa. Täten verisuonet laajenevat, verenpaine laskee ja sydämen työmäärä vähenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä matalaa verenpainetta, huimausta tai munuaistoiminnan häiriöitä. Mahdolliset huimaus tai väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

40 mg tabl: Keltainen, soikea, viistoreunainen lievästi kupera, toisella puolella on jakouurre ja jakouurteen toisella puolella on merkintä ”D” ja toisella puolella ”O” sekä tabletin kääntöpuolella merkintä ”NVR”. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.
80 mg tabl: Vaaleanpunainen, pyöreä, viistoreunainen, toisella puolella on jakouurre ja jakouurteen toisella puolella merkintä ”D” ja toisella puolella merkintä ”V” sekä tabletin kääntöpuolella merkintä ”NVR”. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.
160 mg tabl: Harmaanoranssi, soikea, hieman kupera, toisella puolella on jakouurre ja jakouurteen molemmin puolin merkintä ”DX” sekä tabletin kääntöpuolella merkintä ”NVR”. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.
320 mg tabl: Tumman harmaanvioletti, soikea, viistoreunainen, hieman kupera, toisella puolella on jakouurre. Jakouurteen molemmin puolin on merkintä ”DC” ja tabletin toisella puolella ”NVR”. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot