Markkinoija

SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM

Vaikuttava aine

avatrombopagi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eri syistä johtuvan verihiutaleiden vähäisyyden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruoan kanssa, aina samaan aikaan vuorokaudesta. Jos annos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa ja seuraava annos otetaan tavanomaiseen aikaan seuraavana päivänä. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääke lisää verihiutaleiden eli trombosyyttien määrää veressä. Trombosytopeniassa verihiutaleet hajoavat tavallista nopeammin, mikä johtaa verihiutaleiden vähenemiseen veressä eli trombosytopeniaan. Verihiutaleet ovat välttämättömiä veren hyytymiselle ja alhainen verihiutalearvo lisää verenvuotojen vaaraa. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja uupumus. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahalun heikkenemistä, huimausta, migreeniä, epämiellyttävää tuntemusta päässä, tuntohäiriöitä, nenäverenvuotoja, hengenahdistusta, mahaoireita, ihottumaa, kutinaa, ihon verenpurkaumia, tuki- ja liikuntaelinten kipuja ja voimattomuutta. 

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka koko on 7,6 mm ja jonka toisella puolella on kaiverrus ”AVA” ja toisella puolella kaiverrus ”20”.

Hinta ja pakkaustiedot