Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

duloksetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään masennuksen, yleistyneen ahdistuneisuushäiriön ja diabeteksestä johtuvan hermovauriokivun hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kera. Sen voi ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Duloksetiini vaikuttaa kolmeen keskushermoston välittäjäaineeseen (serotoniini, noradrenaliini, dopamiini). Se kohottaa mielialaa ja vähentää ahdistusta sekä lievittää hermoperäistä kipua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, uneliaisuus, pahoinvointi ja suun kuivuminen. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun heikkenemistä, unettomuutta, kiihtyneisyyttä, seksuaaliongelmia, ahdistuneisuutta, poikkeavia unia, huimausta, vapinaa, tuntohäiriöitä, näön hämärtymistä, korvien soimista, sydämentykytystä, kuumotusta, haukottelua, vatsavaivoja, hikoilua, ihottumaa, lihaskipuja, tihentynyttä virtsaamistarvetta, kaatuilua, uupumusta ja painon laskua.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei suositella imetyksen aikana

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

30 mg: Kapselissa, koko 3 (pituus keskimäärin 15,9 mm), valkoisia tai melkein valkoisia rakeita. Kapselin runko-osa on valkoinen ja hattuosa tummansininen. Kapselin runko-osaan on painettu mustalla ”30”.

60 mg: Kapselissa, koko 1 (pituus keskimäärin 19,4 mm), valkoisia tai melkein valkoisia rakeita. Kapselin runko-osa on kellertävän vihreä ja hattuosa tummansininen. Kapselin runko-osaan on painettu mustalla ”60”.

Hinta ja pakkaustiedot