Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

hydrokortisonibutyraatti, klooriheksidiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paikallisesti ihon tulehduksiin ja allergioihin silloin, kun niihin liittyy bakteerien tai sienten aiheuttama infektio tai jos on sellaisen ilmeinen vaara.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen. Yleensä voidetta levitetään hoidettavalle alueelle 1 - 3 kertaa vuorokaudessa. Hoitoa jatketaan tavallisesti enintään kaksi viikkoa, joiden kuluessa tai jälkeen pyritään siirtymään miedompiin valmisteisiin.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta levitetään iholle ohuelti. Voide imeytyy paremmin ihoon, jos voitelukohtaa hieroo kevyesti. Voiteen joutumista korvakäytäviin tai silmiin on vältettävä.

Vaikutustapa

Hydrokortisoni-17-butyraatti on keskivahva kortikosteroidi, joka rauhoittaa tulehdusta ja vetistystä sekä lievittää kutinaa. Klooriheksidiini tappaa bakteereita ja eräitä muita haitallisia eliöitä.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke ei aiheuta juuri lainkaan haittavaikutuksia. Voidetta ei yleensä käytetä kovin pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, koska tällöin sitä voi alkaa imeytyä elimistöön, missä siitä saattaa olla haittaa. Lääkettä imeytyy etenkin ohuilta ihoalueilta eli lapsen iholta sekä aikuisilla kasvoista, taivealueilta ja sukuelinten seutuvilta. Ihokaan ei pidä kovin pitkään jatkuvasta lääkevoiteen käytöstä. Pitkäaikaiskäytön äkillinen keskeytys voi pahentaa ihottumaa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää myös raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä, ellei hoidettava ihoalue ole erityisen laaja.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2-8 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen pehmeä tasainen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot