Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

dutasteridi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eturauhasen suurenemisesta aiheutuviin oireisiin, kun niiden taustalla ei ole eturauhassyöpää. Lääke vähentää virtsaummen ja virtsaamisvaikeuksien määrää sekä leikkaushoidon tarvetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi kapseli kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit olisi nieltävä kokonaisina ja niitä ei saa pureskella eikä avata, sillä kosketus kapselin sisällön kanssa voi aiheuttaa suun ja nielun limakalvojen ärtymistä. Kapselit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke pienentää eturauhasen kokoa vaikuttamalla mieshormonin eli testosteronin aineenvaihduntaan ja vaikutustapoihin. Lääkkeen vaikutus ilmaantuu yleensä kuukauden sisällä hoidon aloituksesta, mutta tähän voi kulua kuusikin kuukautta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat impotenssi, sukupuolisen halun väheneminen, siemensyöksyn häiriöt ja rintojen häiriöt.

Raskaus ja imetys

Valmiste on tarkoitettu vain miehille, eivätkä naiset saa sitä käyttää etenkään raskauden aikana. Naisen ollessa raskaana tulisi lääkettä käyttävän miespartnerin käyttää yhdynnässä kondomia

Säilytys

Säilytä alle 30°C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Pitkulainen, keltainen, läpinäkymätön, pehmeä liivatekapseli, jonka sisällä on kirkasta tai kellertävää nestettä. Kapselissa ei ole painettuja merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot