Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

eletriptaani

Käyttötarkoitus

Migreenipäänsäryn hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Jos ensimmäinen annos on auttanut mutta oireet uusiutuvat, voi ottaa toisen annoksen, kuitenkin aikaisintaan kaksi tuntia ensimmäisen jälkeen. Vuorokauden aikana saa ottaa enintään kaksi tablettia (yhteensä 80 milligrammaa).

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena veden kera. 

Vaikutustapa

Eletriptaani toimii keskushermostossa serotoniini-nimisen aineen tavoin supistaen migreenin yhteydessä laajentuneita kallonsisäisiä verisuonia. Lääke otetaan mahdollisimman pian oireiden alkamisen jälkeen, mutta se tehoaa kohtauksen myöhemmässäkin vaiheessa. Lääkettä ei pidä käyttää oireiden ehkäisyyn.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä voimattomuutta, nielutulehdusta, nuhaa, uneliaisuutta, mahavaivoja, huimausta, kihelmöintiä, lihasjäykkyyttä tai -heikkoutta, suun kuivumista, lämmöntunnetta, kasvojen punoitusta ja kuumoitusta, kipua, tuntohäiriöitä, kiristävää tunnetta kurkussa, sydämentykytystä, päänsärkyä, selkä- tai lihaskipua, hikoilua, painon, kivun tai puristuksen tunnetta rinnassa tai vilunväristyksiä.

Migreeni tai eletriptaani voi aiheuttaa tokkuraisuutta tai huimausta, minkä vuoksi ajamista on vältettävä migreenikohtauksen aikana ja tabletin ottamisen jälkeen.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Oranssinvärinen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkinnät ”E” ja ”L” jakouurteella erotettuina ja toisella puolella ”40”. Koko 8,3 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot