Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

pimekrolimuusi

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu lievää tai keskivaikeaa atooppista ihottumaa sairastaville, kun kortisonivoiteiden käyttö ei tule kyseeseen. Käyttöä alle 2-vuotiailla ei suositella.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Emulsiovoidetta käytetään yleensä kahdesti vuorokaudessa. Hoito aloitetaan ihottuman ensioireiden (kutina, punoitus) ilmaantuessa, ja se jatkuu, kunnes oireet ovat hävinneet.

Lääkkeen ottaminen

Emulsiovoidetta levitetään hoidettaville ihoalueille ohuelti, ja voide hierotaan kevyesti ihon sisään. Kosteusvoidetta voi käyttää samanaikaisesti. Peitesidosta ei saa käyttää, eikä valmistetta saa levittää infektoituneelle ihoalueelle. Valmistetta voi käyttää myös kasvoihin, taipeisiin ja muille ohuille ihoalueille. Silmiin tai muille limakalvoille vahingossa joutunut voide pyyhitään tai huuhdellaan pois vedellä.

Vaikutustapa

Valmiste vähentää ihossa tulehdusta aiheuttavien aineiden vapautumista ja vaikutuksia.

Haittavaikutukset

Yleisimpiä ovat hoidettavan kohdan erilaiset reaktiot, kuten lämmön tunne tai polttelu sekä ihon ärsytys, kutina ja punoitus. Hoidon aikana ihoa ei saa altistaa runsaalle auringonvalolle, joten iho on suojattava aurinkovoiteilla ja vaatetuksella, ja aurinkolaseja on hyvä käyttää.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käytöstä raskauden aikana on syytä neuvotella lääkärin kanssa. Imettämisen aikana lääkettä voi käyttää, mutta sitä ei pidä levittää rintoihin.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valkea ja tasa-aineinen emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot