Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

apiksabaani

Käyttötarkoitus

Laskimon tukkeutumisen ehkäisy aikuispotilailla, joille on tehty lonkan tai polven tekonivelleikkaus sekä aivohalvauksen ja veritulppien ehkäisy eteisvärinäpotilailla. Lisäksi syvän laskimotukoksen ja keuhkoveritulpan hoito ja uusiutumisen ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tabletti otetaan yleensä kahdesti vuorokaudessa, ja leikkauspotilailla aloitusannos otetaan yleensä 12-24 tunnin kuluttua leikkauksesta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan kokonaisina vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Ne voidaan myös murskata ja sekoittaa veteen, 5 % dekstroosiliuokseen, omenamehuun tai omenasoseeseen, ja valmis seos nautitaan välittömästi. Vaihtoehtoisesti tabletit voidaan murskata ja sekoittaa 60 ml:aan vettä tai 5 % dekstroosiliuosta ja antaa välittömästi nenämahaletkun kautta. Tabletin unohtuessa se otetaan välittömästi ja sen jälkeen jatketaan tablettien ottamista normaalisti.

Vaikutustapa

Apiksabaani, joka kuuluu antikoagulanttien lääkeryhmään, auttaa ehkäisemään verihyytymien muodostumista estämällä verenkierrossa esiintyvää tekijä Xa:ta, jota tarvitaan veren hyytymisessä. Verenvuodon tyrehdyttämiskyky kuitenkin säilyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi esiintyä punasolujen vähenemistä (anemiaa), verenvuotoja, pahoinvointia ja ruhjevammoja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

ELIQUIS tabletti, kalvopäällysteinen 2,5 mg

Keltainen, pyöreä tabletti (halkaisija 5,95 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu 893 ja toiselle puolelle 2½.

ELIQUIS tabletti, kalvopäällysteinen 5 mg

Vaaleanpunainen, soikea tabletti (9,73 mm x 5,16 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu 894 ja toiselle puolelle 5.

Hinta ja pakkaustiedot