Markkinoija

PERRIGO NORDIC

Vaikuttava aine

ulipristaali

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy suojaamattoman yhdynnän jälkeen tai kun ehkäisyn epäillään pettäneen. Tällaisia tilanteita liittyy mm. kondomin rikkoutumiseen, kierukan irtoamiseen, ehkäisypillerin unohtumiseen tai kun yhdynnän keskeytys epäonnistuu.

Tabletin käyttö on poikkeuksellinen menetelmä, eikä se missään tapauksessa korvaa säännöllistä raskauden ehkäisymenetelmää.

Annostus

Yksi tabletti otetaan suun kautta mahdollisimman pian suojaamattoman yhdynnän jälkeen, viimeistään viiden vuorokauden kuluttua yhdynnästä.

Lääkkeen ottaminen

Raskauden mahdollisuus tulee poissulkea ennen kuin ellaOne annetaan. Tabletti voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.
Jos ilmenee oksentelua 3 tunnin kuluessa tabletin ottamisesta, on otettava toinen tabletti.
Tabletti saattaa heikentää säännöllisesti käytettävien hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden tehoa. Jälkiehkäisyn jälkeen on suositeltavaa, että yhdynnän aikana käytetään luotettavaa estemenetelmää seuraavan kuukautiskierron alkuun.
Jos ilmenee raskausoireita, seuraavat kuukautiset myöhästyvät yli seitsemän päivää tai ne ovat epänormaalit, pitää tehdä raskaustesti.

Vaikutustapa

Ulipristaalin ensisijainen vaikutusmekanismi on ovulaation estäminen tai viivyttäminen. Se ei keskeytä jo alkanutta raskautta eikä estä sukupuolitaudin tarttumista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi esiintyä mahavaivoja, päänsärkyä, mielialahäiriöitä, huimausta, rintojen arkuutta, väsymystä, lihas-, selkä- tai kuukautiskipuja.

Mahdollinen huimaus saattaa heikentää ajokykyä tai koneiden käyttökykyä.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi raskauden aikana. Jos jälkiehkäisy tabletilla epäonnistuu ja raskaus alkaa, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Imettämistä ei suositella viikkoon tabletin ottamisen jälkeen.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Kullanvärinen, kalvopäällysteinen, kilven mallinen tabletti (läpimitta noin 10,8 mm), jossa molemmilla puolilla kaiverrus ”еllа”.

Hinta ja pakkaustiedot