Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

enalapriili, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan kerran vuorokaudessa vesilasillisen kera aterioinnista riippumatta. Alkoholin kanssa tulee noudattaa varovaisuutta, sillä se voi voimistaa verenpainetta alentavaa vaikutusta, mikä voi ilmetä huimauksena.  Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin. 

Vaikutustapa

Enalapriili on ACE-estäjä eli se hillitsee angiotensiini -nimisen hormonin verisuonia supistavaa ja verenpainetta nostavaa vaikutusta. Hydroklooritiatsidi on diureetti eli nesteenpoistolääke ja se poistaa ylimääräistä nestettä kehosta ja tehostaa enalapriilin verenpainetta alentavaa vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat yskä, huimaus, näön hämärtyminen, pahoinvointi ja voimattomuus. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, masennusta, pyörtymistä, makuaistin muutoksia, tihentynyttä sydämensykettä, rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, ripulia, vatsakipua, lihaskouristuksia, ihottumaa, yliherkkyyttä, rintakipua, väsymystä tai muutoksia laboratorioarvoissa. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Mahdollinen huimaus tai väsymys voi alentaa tarkkaavaisuutta autoa ajaessa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Ei yleensä käytetä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera päällystämätön tabletti, jossa jakouurre toisella puolella ja sileä pinta toisella. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot