Markkinoija

VITABALANS

Vaikuttava aine

enalapriili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkkeen käyttö voidaan aloittaa pienellä annoksella, jota suurennetaan vähitellen tavoitetasolle.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan runsaan nesteen kera aterioinnista riippumatta. Tabletit voidaan puolittaa, jolloin saadaan kaksi yhtä suurta annosta. Lääkkeellä saattaa olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on ACE-estäjä, joka estää elimistössä angiotensiinin syntymistä. Tämä laajentaa verisuonia, laskee verenpainetta ja keventää sydämen kuormaa. Angiotensiini on aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee suolatasapainoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kuiva yskä, näön hämärtyminen, pahoinvointi ja huimaus. Joskus voi esiintyä päänsärkyä, masennusta, sydämen rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, vatsavaivoja, iho-oireita sekä voimattomuutta.

Jos hoidon aikana ilmaantuu kasvojen, raajojen, huulien, kielen, ääniraon ja/tai kurkunpään turvotuksia, tulee ottaa välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen kolmanneksen aikana. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C

Ulkonäkö

Enalapril Vitabalans 5 mg: Tabletit ovat valkoisia, pyöreitä, litteitä ja niissä on toisella puolella jakouurre. Tabletin halkaisija on 8 mm.

Enalapril Vitabalans 10 mg: Tabletit ovat punaruskeita, pyöreitä, litteitä ja niissä on toisella puolella jakouurre. Tabletin halkaisija on 8 mm.

Enalapril Vitabalans 20 mg: Tabletit ovat vaalean oransseja, pyöreitä, litteitä ja niissä on toisella puolella jakouurre. Tabletin halkaisija on 8 mm.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot