Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

indakateroli, glykopyrroni, mometasoni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään astman pitkäaikaiseen ylläpitohoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 kapseli inhalaationa kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan vain inhalaationa. Kapselia ei saa niellä. Kapselit pitää aina ottaa jokaisen uuden pakkauksen mukana toimitettavaa inhalaattoria käyttäen. Kapselit saa ottaa repäisypakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Otetaan samaan aikaan joka päivä, mihin aikaan päivästä tahansa. Jos annos jää väliin, se tulisi ottaa mahdollisimman pian. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa. Lääkitystä ei saa lopettaa ilman lääkärin valvontaa eikä äkillisesti, koska oireet saattavat uusiutua. Jos lääkkeen teho ei riitä, tulisi hakeutua lääkärille. Jos hoidon aikana ilmenee näköhäiriöitä, tulisi hakeutua lääkärille. Lääkkeenoton jälkeen suu on huuhdeltava tai kurlattava vedellä (nielemättä vettä) tai hampaat on harjattava. 

Vaikutustapa

Indakateroli ja glykopyrroni rentouttavat keuhkoputkien sileää lihasta ja laajentavat siten ilmateitä, mikä helpottaa hengittämistä. Mometasoni lievittää keuhkojen tulehdustilaa ja pienentää keuhkoputkien supistumisherkkyyttä, mikä vähentää astmakohtauksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nielutulehdus ja astman pahenemisvaihe. Joskus saattaa esiintyä myös infektioita, yliherkkyyttä, päänsärkyä, sydämentykytystä, suun ja nielun kipua, yskää, ääntöhäiriöitä, suolistotulehdusta, tuki- ja liikuntaelinkipua, lihaskramppeja ja kuumetta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30°C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kapselit, joissa on vihreä, läpinäkyvä kansiosa ja väritön, läpinäkyvä runko ja jotka sisältävät valkoista jauhetta. Runko-osaan on mustalla painettu tuotekoodi ”IGM150‑50‑160” kahden mustan viivan ylle, ja kansiosaan on mustalla painettu valmisteen logo, jota ympäröi musta viiva.

Hinta ja pakkaustiedot