Markkinoija

GILEAD

Vaikuttava aine

sofosbuviiri, velpatasviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään viruksen aiheuttaman maksatulehduksen eli hepatiitti C:n hoitoon aikuisilla ja vähintään 6-vuotiailla ja 17 kg painoisilla lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lasten annos määräytyy painon perusteella.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruokailusta riippumatta. Sitä ei saa pureskella eikä murskata. Jos annos unohtuu ottaa ja se huomataan alle 18 tunnin kuluttua, lääke otetaan mahdollisimman pian. Jos on kulunut yli 18 tuntia, annos jätetään väliin ja palataan normaaliin aikatauluun. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa. Jos oksentaa kolmen tunnin kuluttua lääkkeenotosta, otetaan uusi tabletti. Jos on kulunut yli kolme tuntia, ei oteta uutta tablettia.

Vaikutustapa

Hepatiitti C-virus aiheuttaa maksatulehduksen. Lääke estää viruksen lisääntymiselle tärkeiden proteiinien toimintaa ja siten vähentää virusten määrää veressä ja parantaa maksan tilaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, pahoinvointi ja väsymys sekä joskus ihottuma.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Epclusa 400 mg/100 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleanpunainen, vinoneliönmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan 20 mm x 10 mm, toisella puolella merkintä “GSI” ja toisella puolella “7916”.

Epclusa 200 mg/50 mg kalvopäällysteiset tabletit

Vaaleanpunainen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti, kooltaan 14 mm x 7 mm, toisella puolella merkintä “GSI” ja toisella puolella “S/V”.

Hinta ja pakkaustiedot