Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

vismodegibi

Käyttötarkoitus

Tyvisolusyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit on nieltävä kokonaisina veden kera ja ne voidaan ottaa aterioinnista riippumatta. Kapseleita ei saa avata, jotta vältetään tahaton altistuminen lääkeaineelle. Jos annos unohtuu ottaa, jätetään se väliin ja otetaan seuraava annos aikataulun mukaan.

Vaikutustapa

Lääke estää syöpäsolujen lisääntymiseen tarvittavien geenien toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahalun väheneminen ja makuaistin muutokset, erilaiset vatsavaivat, hiustenlähtö, kutina, lihaskouristukset. lihaskivut, väsymys, kuukautisten poisjäänti ja painon lasku. Joskus voi esiintyä erilaisia iho-oireita, lihas-nivel- ja luukipuja ja voimattomuutta sekä maksa-arvojen muutoksia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. On erittäin tärkeää, että hoidon aikana ei tule raskaaksi, ja on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Raskaaksi tulemista on vältettävä ja luotettavan ehkäisyä käyttöä jatkettava kahden vuoden ajan hoidon päättymisen jälkeen. Myös miespotilaiden on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana.

Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana. Kahteen vuoteen hoidon päättymisen jälkeen ei saa imettää.

Lääke saattaa vaikuttaa hedelmällisyyteen, ja hedelmällisessä iässä olevien naispotilaiden tulisi keskustella asiasta lääkärin kanssa ennen hoidon aloitusta.

Säilytys

Alle 30°C.

Ulkonäkö

Vaaleanpunainen läpinäkymätön runko-osa, jossa on merkintä ”150 mg”, ja harmaa läpinäkymätön kansiosa, jossa on merkintä “VISMO”. Merkinnät on tehty mustalla painovärillä. Kapselin koko on 19,0 x 6,6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot