Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

apalutamidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eturauhassyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 4 tablettia (240 mg) kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Jos annos unohtuu ottaa, se otetaan mahdollisimman pian samana päivänä ja palataan normaaliaikatauluun. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääke estää elimistössä olevien miessukuhormonien eli androgeenien vaikutuksia eturauhaseen, jolloin syöpäkasvaimen kasvu hidastuu.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kuumat aallot, verenpaineen kohoaminen, ripuli, ihottuma, nivelkipu, luunmurtumat, väsymys, heikentynyt ruokahalu, painonlasku ja kaatuilu. Joskus saattaa esiintyä myös kilpirauhasongelmia, muutoksia veren rasva-arvoissa, iskeemistä sydänsairautta, makuhäiriöitä, kutinaa ja lihaskouristuksia.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Lääke on tarkoitettu miehille. Jos potilas on sukupuoliyhteydessä naisen kanssa, joka voi tulla raskaaksi, on käytettävä sekä kondomia että jotakin toista hyvin tehokasta ehkäisyä, sekä hoidon aikana että kolmen kuukauden ajan hoidon päätyttyä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Hieman kellertävä tai harmahtavan vihreä, pitkänomainen, kalvopäällysteinen tabletti (pituus 16,7 mm x leveys 8,7 mm), jonka toiselle puolelle on kaiverrettu ”AR 60”.

Hinta ja pakkaustiedot