Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

etorikoksibi

Käyttötarkoitus

Nivelrikon, nivelreuman, selkärankareuman ja kihtikohtauksen oireiden hoito. Hammaskirurgiseen toimenpiteeseen liittyvän kivun hoito. Valmistetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Tarvittaessa nopeaa vaikutusta tabletti kannattaa ottaa tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Lääke vähentää kipua ja turvotusta välittävien aineiden muodostumista elimistössä. Se vähentää eri syistä johtuvia kipuja sekä niiden yhteydessä esiintyvää turvotusta ja nivelten jäykkyyttä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on vatsakipu. Joskus ilmenee myös muita vatsavaivoja, huimausta, päänsärkyä, sydämentykytyksiä, mustelmia, voimattomuutta, väsymystä ja flunssan kaltaisia oireita. Myös turvotuksia voi ilmaantua, etenkin jos munuaiset eivät toimi normaalisti. Tarkkaavaisuus liikenteessä voi heiketä, jos ilmaantuu huimausta tai uneliaisuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Etoricoxib Krka 30 mg:n kalvopäällysteinen tabletti: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä (halkaisija: 6 mm), hieman kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti.

Etoricoxib Krka 60 mg:n kalvopäällysteinen tabletti: ruskeankellertävä, pyöreä (halkaisija: 8 mm), kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”60”.

Etoricoxib Krka 90 mg:n kalvopäällysteinen tabletti: vaaleanpunainen, pyöreä (halkaisija: 9 mm), kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”90”.

Etoricoxib Krka 120 mg:n kalvopäällysteinen tabletti: ruskeanpunainen, pyöreä (halkaisija: 10 mm), hieman kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre. Vaikka tabletissa on jakouurre, tablettia ei saa murtaa.

Hinta ja pakkaustiedot