Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

etorikoksibi

Käyttötarkoitus

Nivelrikon, nivelreuman, selkärankareuman ja kihtikohtauksen oireiden hoito. Hammaskirurgiseen toimenpiteeseen liittyvän kivun hoito. Valmistetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Tarvittaessa nopeaa vaikutusta tabletti kannattaa ottaa tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Lääke vähentää kipua ja turvotusta välittävien aineiden muodostumista elimistössä. Se vähentää eri syistä johtuvia kipuja sekä niiden yhteydessä esiintyvää turvotusta ja nivelten jäykkyyttä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on vatsakipu. Joskus ilmenee myös muita vatsavaivoja, huimausta, päänsärkyä, sydämentykytyksiä, mustelmia, voimattomuutta, väsymystä ja flunssan kaltaisia oireita. Myös turvotuksia voi ilmaantua, etenkin jos munuaiset eivät toimi normaalisti. Tarkkaavaisuus liikenteessä voi heiketä, jos ilmaantuu huimausta tai uneliaisuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

30 mg tabl: Sinivihreä, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä 'E' ja toisella puolella "30". Halkaisija noin 6,5 mm.

60 mg tabl: Vihreä, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä 'E' ja toisella puolella "60". Halkaisija noin 8 mm.

90 mg tabl: Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä 'E' ja toisella puolella "90". Halkaisija noin 9 mm.

120 mg tabl: Vaaleanvihreä, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä 'E' ja toisella puolella "120". Halkaisija noin 10 mm.

Hinta ja pakkaustiedot