Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

etorikoksibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nivelrikon, nivelreuman, selkärankareuman ja kihtikohtauksen oireiden hoitoon sekä hammaskirurgiseen toimenpiteeseen liittyvän kivun hoitoon. Ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen sairauden laadun ja oireiden vaikeusasteen mukaisesti.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera joko tyhjään mahaan tai aterian yhteydessä. Tarvittaessa nopeaa vaikutusta tabletti kannattaa ottaa tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Lääke vähentää kipua ja turvotusta välittävien aineiden muodostumista elimistössä. Se vähentää eri syistä johtuvia kipuja sekä niiden yhteydessä esiintyvää turvotusta ja nivelten jäykkyyttä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on vatsakipu. Joskus saattaa esiintyä myös keuhkotulehdusta, turvotusta, huimausta, päänsärkyä, sydämentykytystä, keuhkoputkien supistumista, mahavaivoja, mustelmia, voimattomuutta tai nuhakuumeen kaltaista tautia.

Tarkkaavaisuus liikenteessä voi heiketä, jos ilmaantuu huimausta tai uneliaisuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Ei suositella potilaille, jotka yrittävät tulla raskaaksi, sillä saattaa heikentää hedelmällisyyttä palautuvasti.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

30 mg tabletit: Sinertävänvihreä, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija 6 mm, tabletin toisella puolella kaiverrus ”443” ja toisella puolella ”L”.
60 mg tabletit: Vihreä, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija 8 mm, tabletin toisella puolella kaiverrus ”444” ja toisella puolella ”L”.
90 mg tabletit: Valkoinen tai lähes valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija 9 mm, tabletin toisella puolella kaiverrus ”445” ja toisella puolella ”L”.
120 mg tabletit: Vaaleanvihreä, pyöreä, kaksoiskupera, halkaisija 10 mm, tabletin toisella puolella kaiverrus “446” ja toisella puolella ”L”.

Hinta ja pakkaustiedot