Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

risdiplaami

Käyttötarkoitus

Spinaalisen lihasatrofian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan kerran vuorokaudessa aterian jälkeen, suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Jos annos unohtuu ja tavanomaisesta ottamisajankohdasta on alle 6 tuntia, unohtunut annos otetaan mahdollisimman pian. Jos annoksen tavanomaisesta ottamisajankohdasta on yli 6 tuntia, unohtunut annos jätetään ottamatta, ja seuraava annos otetaan tavanomaiseen aikaan. 

Vaikutustapa

Spinaalinen lihasatrofia aiheutuu valkuaisaineen, SMN-proteiinin, puutoksesta elimistössä. Risdiplaami auttaa elimistöä tuottamaan enemmän SMN-proteiinia, jolloin liikehermosolujen kato vähenee ja lihasten toiminta voi parantua. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, ihottuma, kuume ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös suun haavaumia, virtsatietulehduksia, pahoinvointia tai nivelkipua.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Naisten on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja kuukauden ajan hoidon lopettamisen jälkeen. Jos miesten naiskumppani voi tulla raskaaksi, raskauden alkamista on vältettävä. Miesten on käytettävä kondomia hoidon aikana ja 4 kuukauden ajan hoidon loppumisen jälkeen.

Säilytys

Jauhe oraaliliuosta varten

Pidä alkuperäisessä ruskeassa lasipullossa. Herkkä valolle.

Käyttökuntoon saatettu oraaliliuos

Käyttökuntoon saatettu oraaliliuos säilyy 64 päivää jääkaapissa säilytettynä (2–8 ºC).

Pidä oraaliliuos alkuperäisessä ruskeassa lasipullossa. Herkkä valolle. Pidä pullo aina pystysuorassa korkki tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Vaaleankeltainen, keltainen, harmahtavan keltainen, vihertävän keltainen tai vaaleanvihreä jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot