Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

etsetimibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään veren kohonneen kolesterolipitoisuusen alentamiseen, eräiden muiden veren rasvapitoisuuden häiriöiden korjaamiseen sekä sydän- ja verisuonitapahtumien riskin pienentämiseen joko yksinään tai yhdessä statiini-tyyppisten lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan; yleensä yksi tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera ruokailusta riippumatta. Kolesterolia vähentävää ruokavaliota tulee jatkaa lääkkeen käytön aikana.

Joskus lääkettä käytetään yhdessä statiinilääkkeiden kanssa, nämä voi ottaa samaan aikaan. Se sijaan jos käyttää etsetimibin lisäksi kolesterolia alentavia, sappihappoja sitovia lääkkeitä, etsetimibi pitää ottaa viimeistään kaksi tuntia ennen näiden lääkkeiden ottamista tai vähintään neljä tuntia niiden jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke vähentää kolesterolin imeytymistä ohutsuolesta verenkiertoon ja siten pienentää verenkierron kolesterolin määrää.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vatsakivut, ripuli, ilmavaivat, väsymys, maksa-arvojen kohoaminen, päänsärky ja lihassärky.

Jos ilmenee selittämättömiä lihasoireita (mm. lihaskipu, lihasheikkous tai lihasten arkuus), on otettava viipymättä yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen, kaksoiskupera ja kapselinmuotoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu tunnus ”10”. Koko: 8,2 mm x 4,1 mm.

Hinta ja pakkaustiedot