Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

medroksiprogesteroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohdun runko-osan, rintarauhasen ja munasarjojen syövän hoitoon, usein yhdessä muiden lääkkeiden tai hoitomuotojen kanssa. Lisäksi se soveltuu miesten eturauhassyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen sairauden laadusta ja luonteesta sekä potilaan yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa keltarauhashormonin tavoin kohtuun ja rintarauhaseen. Se vastustaa toisen sukupuolihormonin, estrogeenin, vaikutuksia. Lääke osallistuu niiden hormonaalisten toimintojen säätelyyn, jotka vaikuttavat tiettyjen syöpälaatujen kehittymiseen ja kasvunopeuteen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen ylesimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, pahoinvointi ja kuukautisvuotojen muutokset. Joskus voi esiintyä myös lääkeyliherkkyyttä, painon vaihtelua, lisääntynyttä ruokahalua, sukupuolisen halun muutoksia, masennusta, unettomuutta, hermostuneisuutta, huimausta, vapinaa, oksentelua, ummetusta, maksasairauksia, aknea, hiustenlähtöä, ihottumaa, kutinaa, liikahikoilua, lihaskouristuksia, rintojen kipua, erektiohäiriöitä, turvotusta tai verenpaineen nousua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen, kaksoiskupera tabletti, jossa on jakouurre. Koko 22 x 7 mm, merkinnät ”FCE” ja ”500”.

Hinta ja pakkaustiedot