Markkinoija

THÉA NORDIC

Vaikuttava aine

latanoprosti, timololi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen silmänpaineen alentamiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tippa hoidettavaan silmään kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeaineen imeytymistä verenkiertoon voidaan vähentää painamalla kyynelpussia minuutin ajan sisemmästä silmänurkasta (kyynelpisteen sulkeminen). Silmänurkkaa on painettava heti jokaisen tipan tiputtamisen jälkeen. Piilolinssi on poistettava ennen silmätipan tiputtamista. Piilolinssi voidaan asettaa takaisin silmään 15 minuutin kuluttua tipan tiputtamisesta. Jos käytössä on useampi kuin yksi silmään paikallisesti käytettävä lääke, lääkkeiden antovälin on oltava vähintään 5 minuuttia. Kerta-annospakkaus sisältää riittävästi silmätippaliuosta kumpaakin silmää varten. Mahdollisesti jäljelle jäävä liuos on hävitettävä heti käytön jälkeen, koska liuos ei säily puhtaana kerta-annospakkauksen avaamisen jälkeen. Tiputuskärjellä ei saa koskea silmään eikä silmäluomeen.

Vaikutustapa

Latanoprosti kuuluu prostaglandiinien ryhmään ja timololi beetasalpaajiin. Valmisteen kumpikin aine alentaa kohonnutta silmänpainetta, mutta eri mekanismilla, ja niiden yhteiskäyttö voimistaa tätä vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on silmän iiriksen värin muuttuminen, joka saattaa olla pysyvää. Joskus saattaa esiintyä myös silmän ärsytystä tai silmäkipua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25° C). Kerta-annospakkaukset on pidettävä suojapussissa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kellertävä, hiukkaseton, opaalinhohtoinen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot