Markkinoija

HALEON

Vaikuttava aine

flutikasoni

Käyttötarkoitus

Kausittain tai ympärivuotisesti esiintyvän allergisen nuhan ehkäisy ja hoito. 

Annostus

Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa tavallinen annostus aikuisille on 2 sumutusta kumpaankin sieraimeen kerran vuorokaudessa, mieluiten aamuisin. Jos oireet ovat erittäin voimakkaat, voidaan käyttää 2 sumutusta kumpaankin sieraimeen 2 kertaa päivässä. Oireiden parannuttua siirrytään takaisin tavalliseen annostukseen.

Lääkkeen ottaminen

Nenäsumutetta annostellaan määräannoksen mittaavalla sumutinpumpulla. Lääkepakkausta ravistetaan ennen käyttöä. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten.  Paras hoitotulos saavutetaan aloittamalla lääkkeen käyttö muutamaa päivää ennen oireiden oletettua alkamista ja käyttämällä lääkettä säännöllisesti.

Vaikutustapa

Flutikasoni on kortikosteroidi, joka vaimentaa nenän limakalvon tulehdusreaktiota vähentäen samalla nenän limakalvon turvotusta. Lisäksi se lievittää aivastelua, nenän tukkoisuutta, kutinaa ja vuotamista. Lääkkeen paras teho saavutetaan muutaman päivän käytön jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on verenvuoto nenästä. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, epämiellyttäviä makuja tai hajuja, nenän tai nielun ärtymistä tai kuivuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15-25 ­°C).

Ulkonäkö

Nenäsumute on valkoista läpinäkymätöntä nestettä.

Hinta ja pakkaustiedot