Markkinoija

MUNDIPHARMA

Vaikuttava aine

flutikasoni, formoteroli

Käyttötarkoitus

Astman säännöllinen hoito, kun tarvitaan kahden eri tavalla vaikuttavan lääkeaineen yhdistelmää.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan kaksi inhalaatiota (suihkausta) kahdesti vuorokaudessa (aamulla ja illalla).

Lääkkeen ottaminen

Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten, joihin tulee tutustua huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Kun inhalaattorin suukappaleen kautta hengitetään sisään, lääkeaine kulkeutuu ilman mukana hengitysteihin. Suu on huuhdottava tai kurlattava vedellä tai hampaat harjattava aina inhalaattorin käytön jälkeen ja lääkejäämät syljettävä pois. Lääkehoitoa ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Flutikasoni kuuluu steroidien lääkeryhmään. Ne vähentävät keuhkojen turvotusta ja tulehdusta. Formoteroli kuuluu pitkävaikutteisten beeta2-agonistien lääkeryhmään. Ne laajentavat keuhkoputkia pitkäksi aikaa, jolloin hengitys helpottuu.

Haittavaikutukset

Lääkkeen aiheuttamat haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä. Jos inhalaattori altistuu pakkaselle, inhalaattorin on lämmettävä huoneenlämmössä 30 minuutin ajan ja tämän jälkeen se on valmisteltava uudelleen käyttökuntoon.
Säiliö sisältää paineistettua nestettä. Ei saa altistaa yli 50 °C:n lämpötilalle. Säiliötä ei saa puhkaista, rikkoa eikä polttaa, vaikka se vaikuttaisi tyhjältä.
Käytettävä 3 kuukauden sisällä foliopussin avaamisesta.

Ulkonäkö

Säiliö sisältää valkoista tai luonnonvalkoista, nestemäistä suspensiota. Säiliö on pakattu valkoiseen annostelijaan, jossa on harmaa sisäänrakennettu laskuri ja vaaleanharmaa suukappaleen suojakansi.

Hinta ja pakkaustiedot