Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

fluorometoloni

Käyttötarkoitus

Silmän eri osien sekä sidekalvon tulehdus- ja yliherkkyysoireiden lievitys. Myös silmäleikkausten jälkeisen paranemisen edistäminen etenkin jos silmänpaine on kohonnut. Valmiste ei tehoa bakteeri- tai virustulehduksiin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annostellaan yksi tai kaksi tippaa 2-4 kertaa päivässä enintään viikon ajan.

Lääkkeen ottaminen

Muut silmälääkkeet tulee ottaa 5 minuuttia ennen tämän valmisteen käyttöä.

Pää taivutetaan taaksepäin ja silmätipat tiputetaan varoen silmän sidekalvopussiin eli alaluomen alle, ettei tiputuskärjellä kosketa silmää, sitä ympäröivää ihoa tai muita pintoja. Tämän jälkeen on hyvä pitää silmä kiinni hetken aikaa räpyttelemättä, jolloin lääke leviää tasaisesti silmämunan päälle. Silmän sisäkulmaa painamalla voidaan estää tippojen valuminen kyynelkanavaan ja nenäonteloihin. Mikäli silmään laitetaan useita tippoja, on niiden välillä hyvä pitää pieni tauko.

Valmisteen sisältämä säilöntäaine voi värjätä pehmeät piilolasit. Ne on otettava pois ennen lääkkeen käyttöä, ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 15 minuutin kuluttua lääkkeen ottamisesta.

Vaikutustapa

Fluorometoloni kuuluu kortisonijohdoksiin, jotka rauhoittavat tulehdusta ja vähentävät turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on silmänpaineen kohoaminen.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei suositella käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C) kotelossaan ja valolta suojattuna. Suojattava jäätymiseltä. Avattu pakkaus säilyy käyttökelpoisena kuukauden.

Ulkonäkö

Valkoinen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot