Markkinoija

ASTRAZENECA

Vaikuttava aine

dapagliflotsiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito joko yksinään tai yhdessä muiden diabeteslääkkeiden kanssa ruokavalion ja liikunnan lisänä. Myös sydämen vajaatoiminnan ja kroonisen munuaistaudin hoito. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Dapagliflotsiini on natrium-glukoosi-kuljettajaproteiini 2:n eli SGLT2:n estäjä. Se lisää sokerin erittymistä verestä virtsaan, jolloin verensokeripitoisuus laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on hypoglykemia eli liian matala verensokeri yhteiskäytössä sulfonyyliurean tai insuliinin kanssa. Joskus hoidon aikana voi esiintyä myös sukuelinten tulehduksia, virtsatietulehduksia, huimausta, selkäkipua, virtsaamisongelmia, ihottumaa tai muutoksia laboratorioarvoissa. Otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Raskaus ja imetys

Ei suositella raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Forxiga 5 mg kalvopäällysteiset tabletit
Keltainen, kaksoiskupera, halkaisijaltaan 0,7 cm:n suuruinen pyöreä kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä 5 ja toisella puolella merkintä 1427”.

Forxiga 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
Keltainen, kaksoiskupera, suunnilleen 1,1 x 0,8 cm:n suuruinen viistosti vinoneliönmuotoinen kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”10” ja toisella puolella merkintä ”1428”.

Hinta ja pakkaustiedot